شرکت بیتزر به عنوان یک قطب صنعتی و علمی در خصوص تجهیزات برودتی و ایرکاندیشن می باشد که یکی از تولیدات این شرکت کمپرسور پیسونی بیتزر است.خصوصاً کمپرسروهای برودتی، جزء شناخته شدهترین برندهای فقید محسوب میشود. شرکت بیتز بیش از 80 سال میباشد که دراین حوزه فعال میکند و تولیدهای آن در سراسر دنیا به کارگیری میشود. یکی از تولید های شرکت بیتزر، کمپرسور های پیستونی بیتزر است، که در این نوشته قصد داریم با این مدل از کمپرسور های بیتزر بیشتر آشنا شویم.
کمپرسور پیستونی یا رفت و برگشتی
هر سیکل تبرید تراکمی مستلزم یک کمپرسور میباشد تا بتواند مبرد را متراکم کرده و فشار آن را ارتقا دهد. مقصود از ارتقاء فشار مبرد دو چیز میباشد: تامین انرژی مایحتاج برای جنبش مبرد در سیکل ارتقاء دمای تقطیر مبرد کمپرسور در سیکل تبریدی تراکمی، بعداز اواپراتور و پیش از کندانسور قرار می گیرد. کمپرسورها دارنده مکانیزمهای مختلفی برای فشرده سازی میباشند، یکیاز مشهورترین سبکهای کمپرسور، کمپرسور سیلندر پیستونی یا این که رفت و برگشتی میباشد.
کمپرسور های پیستونی بیتزر می توانند در گنجایشهای گوناگون از کسری از یک تا چند ده اسب بخار وجود داشته باشند، و مورد ها کاربرد آن ها میتواند از یخچال فریزرهای خانگی و آب سردکنها تا سردخانه های صنعتی بزرگ نام برد.
کمپرسور پیستونی بیتزر معمولاً هزینه کمتر و تعمیرات سهل و آسانتری داراهستند. ولی در مقابل ارتعاشات و آلودگی صوتی بیشتر ایجاد مینمایند.
انواع برندهای کمپرسور پیستونی و سیلندر در ایران
- برند دانفوس (نوع بسته)
- برند بیتزر (نوع باز و نیمه بسته)
- برند کوپلند (نوع نیمه بسته)
- برند کولترن (نوع بسته)
- برند بوک (باز و نیمه بسته)
- برند دورین (نیمه بسته)
- برند ال جی(نوع بسته)
- برند سکاپ (نوع بسته)
معرفی انواع کمپرسورهای پیستونی بیتزر
کمپرسورهای پیستونی سبکهای مختلفی مثل کمپرسور پیستونی هرمتیک یا این که بسته، سمی هرمتیک یا این که نصفه بسته و نوع بازاست که در صورت نیاز به ارتقاء فشار متعددی باشد، از کمپرسورهای پیستونی دو مرحلهای استفاده می کنند
کمپرسور پیستونی بیتزر کمپرسورهای پیستونی یا رفت و برگشتی بیتز برای انواع کاربردهاست. کمپرسور های پیستونی بیتزر شامل:
- سمی هرمتیک
- سمی هرمتیک برای مبرد CO2
- سمی هرمتیک دو مرحلهای
- سمی هرمتیک اینورتردار
- سمی هرمتیک با ریسیور
- سمی هرمتیک دو مرحلهای با ریسیور
- نوع باز
در ادامه این مطلب به انواع کمپرسور های پیستونی بیتزر می پردازیم
کمپرسور سمی هرمتیک بیتزر
کمپرسورهای نیم بسته بیتزر،دارای مدلهای مختلفی می باشد. این سری که با نام ecoline شناخته میشود.توان برودتی بالایی دارند و مصرف انرژی کمی دارند.کمپرسور سمی هرمتیک بیتزر دارای مدلهای مختلفی از جمله، ECOLINE، ECOLINE Tandem که به صورت دو کمپرسور سری است، ECOLINE تک فاز و ECOLINE سری H میباشد.
کمپرسور سمی هرمتیک برای مبرد CO2 بیتز
نسل نو مبردها، گاز کربن دیاکسید یا این که CO2 است، که هیچ تاثیری بر روی لایه اوزون نداشته و اثر گلخانهای پاره ای نسب به دیگر مبرد های فریونی داراست. لذا کمپانی بیتز تحت عنوان پیشرو در صنعت های برودتی کمپرسورهای پیستونی متناسب با مبرد CO2 را پباده سازی و عرضه نموده است. کمپرسورهای +ECOLINE با به کار گیری از فناوری LSPM در موتور خود قادر است بازدهای را تا 14% ارتقاء دهد و باگاز CO2 سازش دارااست.
کمپرسور سمی هرمتیک دو مرحلهای بیتزر
این کمپرسورهای برای سیستمهای با گنجایش بالا که ارتقاء فشار متعددی نیاز است مطلوب می باشد. یا این که به کار گیری از سیستم دو مرحلهای میتوان فشار مبرد را به حد نیاز ارتقا بخشید در حالی که دمای آن از حد مجاز ارتقاء نخواهد یافت. این فعالیت تاثیر مستقیمی بر سعی سیستم خواهد داشت.
کمپرسورهای سیلندر پیستونی دو مرحلهای بیتزر
کاربرد کمپرسورهای دو مرحلهای برای موقعی است که باید ماده سردکننده تحت فشرده سازی بیشتری قرار بگیرد. مثلا برای کاهش بیش اندازه دمای سیال سرد کننده از کمپرسورهای پیستونی دو مرحله ای استفاده میشود. بهطور متداول در ساخت و طراحی و راه اندازی سردخانههای با دمای پایین از کمپرسورهای سیلندر پیستونی دو مرحلهای بیتزر استفاده میشود.
همانطور که گفتیم میزان عملکرد و بازدهی کمپرسورهای پیستونی نسبت به سایر کمپرسورها پایین است؛ ولی در نوع کمپرسور پیستونی دو مرحله ای بازدهی کارکرد به شکل خوبی بهبود یافته است. دلیل این بهبود بازدهی فشرده سازی بیشتری سیال مبرد در کمپسور پیستونی دو مرحله است. به این فرآیند فشرده سازی بیش اندازه در صنعت، اصطلاح فراسرمایش یا سبکولینگ را به کار میبرند. در نتیجه این فرآیند، ظرفیت تولید سرما توسط ماده سردکننده بهطور قابل توجهی افزایش پیدا میکند و باعث افزایش عملکرد کل سیستم میشود.
کمپرسورهای پیستونی دارای طراحی سمی هرمتیک است که باعث جلوگیری از ورود ذرات آلوده به داخل کمپرسورمیشود، امکان تعمیر کمپرسور وجود دارد و عملکرد و کارکرد کمپرسور افزایش مییابد.
ویژگیهای اصلی کمپرسورهای سیلندر پیستونی دو مرحلهای بیتزر
- سازگاری کامل با سیالهای مبردی با ظرفیت سرمایشی بالا مانند: R22، R507A، R407A و …
- سازگاری با روغنهای کمپرسوری مانند پلی ال استر
- استفاده از سیستم حفاظتی حرارتی در موتور کمپرسور
- طراحی سیستم کمپرسور به صورت چهار یا شش سیلندر
- کاهش سروصداهای تولیدی در کمپرسورهای پیستونی به واسطۀ تعداد بالای سیلندرهای آن
کمپرسور سمی هرمتیک اینورتردار بیتزر
در این نوع کمپرسور با وجود اینورتر در آن باعث شده که در شرایطی که از نظر دمایی محیط داخلی سردخانه به نقطه دمایی مناسب رسیده است، کمپرسور خاموش نشده و به فعالیت خود ادامه دهد. البته در این حالت کمپرسور در سرعت یا ظرفیت پایین تری فعالیت میکند. وجود اینورتر در کمپرسور سبب جلوگیری از راه اندازی مکرر کمپرسور شده و باعث دوام و افزایش طول عمر کمپرسور میشود؛ در نتیجه سبب پایین آمد مصرف برق خواهد شد.
اینورترهای فرکانس جهت متناسب کردن ظرفیت کمپرسور با تقاضای خنک کنندگی واقعی سیستم کاربرد دارند. تنظیم سرعت موتور کمپرسور به شکل پیوسته در طیف وسیعی بوسیله اینورتر فرکانس انجام میشود.
چنانچه ولتاژ مطابق با فرکانس افزایش پیدا کند در مدت دوره بار اوج، عملکرد در باند فرکان از فرکانس تامین بالاتر بوده و قادر است به میزان 70 درصد ظرفیت کمپرسور را نسبت به عملکرد آن در فرکانس معمولی افزایش دهد.
کاربرد کمپرسور پیسونی بیتزر در چه صنایعی است؟
کمپرسور پیستونی در تاسیسات و تجهیزات گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرد و وظیفه آن فشرده سازی ماده مبرد در جریان چرخه تبرید است. از جمله کاربردهای مهم این نوع کمپرسور در موارد زیر است:
- یخچال و فریزر خانگی
- تهویه تجاری و مسکونی
- سردخانههای صنعتی
مزایای کمپرسور پیسونی بیتزر چیست؟
با توجه به ویژگیهای مهمی که این نوع کمپرسور در برابر سایر کمپرسورها دارد، میتوان دو مزیت اصلی را برای آن برشمرد که در زیر به آن ها اشاره شده است.
- کاربرد گسترده کمپرسور پیستونی از لحاظ نوع گاز و کاربرد در صنایع مختلف
- با توجه به اینکه از تنوع ظرفیت گسترده ای برخوردارند، این نوع کمپرسورها در انواع صنایع و تجهیزات مثل یخچالهای خانگی، سیستمهای تهویه مطبوع و سردخانههای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند.
ایرادات کمپرسور پیسونی بیتزر
کمپرسور پیستونی مانند هر محصول و قطعه ای در مقابل سایر محصولات مشابه دارای محدودیتها و ایراداتی دارد. در این جا به برخی از محدودیتهای کمپرسور پیستونی میپردازیم.
1.به دلیل اینکه شیرها در تخلیه و مکش، پیستونها و نشت بین سیلندرها مقاومت وجود دارد، بنابراین بازدهی انرژی در کمپرسور پیستونی پایین است.
2.به برگشت مایه مبرد به داخل کمپرسور حساس است؛ زیرا در صورت ورود مایع به محفظه تراکم سبب تولید سر و صدا میشود و احتمال آسیب رسیدن به کمپرسور زیاد است.
3.کمپرسورهای پیستونی نسبت به سایر کمپرسورها دارای ابعاد بزرگی بوده و نسبت ظرفیت به وزن این نوع کمپرسور نیز در مقایسه با دیگر کمپرسورها نیز پایین است.
4.به دلیل ساختار پیچیده ای که در کمپرسور پیستونی وجود دارد، نگهداری آن دشوار و سخت است.
5.به دلیل اینکه در داخل کمپرسور جریان سیال سرد کننده یکسان و یکنواخت نیست، منجر به تولید لرزش و ارتعاشاتی در آن میشود.