شیر برقی چیست؟ قیمت و خرید شیر برقی

شیر برقی دارای ساختار ساده و بدون پیچیدگی است. از آنجایی که عملکرد شیرهای برقی برعکس شیرهای دستی و مکانیکی بوده و دارای توان کمی می‌باشد، بنابراین باید این توان محدود به بالاترین بازده و بهترین روش استفاده شود. درشیرهای برقی قطعه ای که کار انجام می‌دهد سولنوئید یا موتور برقی است؛ ولی این قطعه در ستم های صنعتی هیدرولیک یا پنتوماتیک خیلی کم استفاده می‌شود.

فقط برای وقتی که برای عبور سیال کم فشار گذرگاه بزرگی لازم باشد، موتور برقی به کار می‌رود. دراین موتورهای برقی برای باز و بسته کردن شیر برقی چرخ دنده یا جعبه دنده کاهنده نیز وجود دارد. در ادامه شما را با ساختار شیر برقی و انواع آن آشنا می‌کنیم.

آشنایی با انواع شیرهای برقی

شیرهای برقی را براساس ظرفیت، چند سو بودن جریان یا نوع پاسخ دهی می‌توان تقسیم بندی کرد.

1.دسته بندی براساس ظرفیت

برای دسته بندی براساس ظرفیت می‌توان حداقل و حداکثر فشار کاری را مدنظر قرار داد. حداکثر فشار کاری همان میزان تحمل شیر در برابر فشار سیال است که با MWP نشان داده می‌شود.

2.دسته بندی بر اساس نحوۀ پاسخگویی

در این روش شیرهای برقی را به دو دسته کلی تقسیم می‌کنند.

1.شیر های برقی حرکت مستقیم : در شیرهای دارای حرکت مستقیم طراحی شیر به صورت صفر یا صد بوده و تنها می‌تواند باز یا بسته شود و حالت نیمه باز و نیمه بسته وجود ندارد.

2.سلونوئید ولو سروو  : این شیرها خود به دو دسته شیرهای الکتریکی و شیرهای برقی NC تقسیم می‌شوند. در این نوع شیرها مسیر جریان با توجه به شدت جریان کنترل شده و وابسته به فرمان سیستم است.

الف- شیرهای برقی NC :  شیرهای NC  ، کنترل جریان سیال را به دو صورت و براساس پاسخی که از سیستم دریافت می‌کند، انجام می‌دهد. حالتی که با قطع جریان برق، جریان سیال نیز به طورکامل قطع می‌شود. حالت دیگر با افزایش جریان سیال، جریان برق عبوری نیز شدت می‌گیرد.

ب- شیر های الکتریکی NO : سیستم‌ شیرهای الکتریکی NO برعکس عملکرد شیرهای برقی NC است. بطوری که شیرهای برقی NO وقتی کاملا باز خواهند شد که جریان برق قطع باشد. و در حالتی که جریان برق افزایش یابد باعث بسته شدن تدریجی شیر می‌شود. جریان‌های مختلف می‌توانند این دو نوع شیر را کنترل نمایند.

بخش‌های گوناگون شیرهای برقی

شیرهای برقی شامل سه قسمت اصلی بدنه، محل ورود و خروج سیال و محل اتصال سیم‌ها می‌باشد. اما هریک از این قسمت‌ها دارای بخش و قطعات جدایی هستند که در ادامه به توضیح هریک می‌پردازیم.

1.بدنه شیر برقی: جنس بدنه این شیر معمولا از فولاد ضد زنگ است که در مقابل ساییدگی و رطوبت مقاومت بالایی دارد. بنابراین می‌تواند دارای طول عمر مفید و طولانی باشد.

2.محل ورود و خروج سیال: این قسمت خود از دو بخش سیم پیچ و قالب اصلی سیم پیچ تشکیل شده است.

الف- سیم پیچ: این سیم پیچ ها از سیم های مسی با روکش لاک ساخته می‌شود. این روکش لاکی نقش یک عایق را برای سیم ‌پیچ بازی می‌کند؛ و در نتیجه سیم را در مقابل رطوبت و خوردگی و سیال محافظت می‌کند.

ب- قاب اصلی سیم پیچ: این قاب قسمت اصلی سلونئید را تشکیل می‌دهد. به دلیل اینکه این قاب از جنس ورقه‌های فولادی ساخته شده است، در صورتی که جریان برق برقرار شود به یک آهنربا تبدیل می‌شود.

3.محل اتصال سیم‌ها: در جایی که سیم‌ها به هم متصل می‌شود، جریان می‌تواند وصل یا قطع شود. محل اتصال سیم‌ها به شکل میله سوزنی و فنر در مرکز سلونئید قرار دارد که وظیفه قطع یا وصل کردن جریان را دارد.

رعایت نکات حفاظت و نگهداری در طراحی شیر برقی

در شیرهای برقی به دلیل عبور جریان برق از داخل سیم نگهداری و محافظت از آن‌ها یک مسئله مهم است. این شیرها در بخش‌های حساس صنعت استفاده می‌شود؛ بنابراین باید نگهداری از آن‌ها با دقت صورت گیرد. چنانچه شیر برقی (Solenoid valve) دچار آسیب شود می‌تواند در کل خط تولید یک صنعت خسارت‌های سختی را بوجود آورد. بنابراین باید نکاتی را در هنگام طراحی و ساخت آن مد نظر قرار داد.

1.ساخت این شیرها باید از فولاد گالوانیزه باشد. زیرا فولاد شیر را در برابر خوردگی بر اثر عبور سیالات و عوامل محیطی محافظت می‌کند.

2.جنس سیم پیچ باید از فلز مس است. زیرا هم دارای رسانایی بالایی بوده و براحتی نیز در دسترس می‌باشد. انواع روغن های صنعتی یا انواع اسیدها از جمله سیال‌های خورنده هستند؛ که برای روکش سیم مناسب نیست. برای رفع این مشکل جنس روکش آن‌ها را از لاک می‌سازند تا در برابر خوردگی و رطوبت مقاوم باشد. همچنین در بین خطوط لایه لایه شدۀ سیم پیچ از کاغذهای روغنی و عایق استفاده می‌شود.

3.درپوش شیرهای برقی باید دارای جنس ضد انفجار باشد. زیرا برخی اوقات برای کنترل سیالات قابل اشتعال مانند گازوئیل و بنزین از این شیرهای برقی استفاده می‌شود. بنابراین ممکن است اتصال الکتریکی به این سیالات سبب انفجار و آتش سوزی شود.

 

برچسب:

شیر برقی , شیر برقی نرمالی کلوز , شیر برقی ارزان , قیمت شیر برقی , خرید شیر برقی

به اشتراک بگذارید..