کندانسور پلیت وظیفه خارج کردن حرارت جذب شده از فضاهای داخلی را به محیط و اتمسفر دارد. دسته بندی های مختلفی برای کندانسورها وجود دارد که براساس چگونگی دفع حرارتی شامل کندانسور هوایی و کندانسور آبی هستند.
نحوه کارکرد کندانسور هوایی به این صورت است که گاز مبرد به مبدل هایی که در تماس با هوای محیط قرار داشته وارد شده و این گاز سرد می شود. برای نمونه کندانسورهای کولرهای گازی اسپیلت از نوع کندانسورهای هوایی هستند. مزایای استفاده از کندانسور هوایی شامل تمیز کاری سطوح از گرد و غبار و آلودگی و سرویس و نگهداری فنها و رسوب زدایی است. البته مصرف برق در این کندانسورها در مقایسه با کندانسورهای آبی بیشتر است.
چگونگی عملکرد این کندانسورها به این شکل است که آن ها حرارت اضافی را توسط برج خنک کن دفع می کنند. به این ترتیب که آب بوسیله پمپ سیرکولاسیون در برج خنک کن در مدار جریان داده می شود که می تواند حرارت کندانسور را جذب کرده و ان را به بیرون منتقل کند.
در چیلرها می توان از کندانسور صفحه ای یا پوسته و لوله استفاده کرد. در کندانسور پلیت آب گرم شده و باعث کاهش حلالیت یونهای بی کربنات کلسیم و منیزیم می شود که در نتیجه در کندانسور منجر به تشکیل رسوب می گردد.
عدم کنترل سختی آب سبب تشکیل سریع رسوب در فواصل کم بین صفحات رخ می دهد که سبب افزایش احتمال ترکیدگی کندانسور پلیت می شود. در صورت ترکیدن صفحات کندانسور پلیت سیال مبرد به طرف آب برج خنک کن می رود. در این شرایط برای راه اندازی دوباره آن باید کندانسور تعویض شده و وکیوم مدار گاز مبرد و شارژ گاز جدید استفاده شوند که هزینه های زیادی را تحمیل می کنند.
همانطور که می دانیم کندانسورهای پلیت یا صفحه ای راندمان بیشتری نسبت به کندانسورهای پوسته و لوله دارند ولی عامل رسوب گذاری در کندانسور پلیت می تواند به عنوان یک فاکتور بازدارنده برای انتخاب این کندانسور باشد.